05 jul

Uitslag Bondsfotowedstrijd 2022

Op 3 juli werd in Deventer de uitslag bekendgemaakt van de Bondsfotowedstrijd. Dit is een wedstrijd voor clubs. Iedere club heeft 10 foto’s ingeleverd. In totaal deden 120 clubs mee met deze wedstrijd. Onze club werd gedeeld 56ste met 208 punten. Hiermee zijn we een “middenmoter”. Bekijk hier hoe onze inzending gewaardeerd werd door de driekoppige jury.
Onze club heeft wel eens een hogere plaats gehad, corona heeft ook ons parten gespeeld. Het goede nieuws is dat twee van de inzendingen een sticker hebben verdiend: zilver voor de foto van Ed van de Weijden van de saxofonist en brons voor Pieter Boeres jan-van-gent!

Beste club was de 100-jarige Leidse AFV met 240 punten. Je kunt hun inzending zien op de site van de Fotobond.

Beste foto was onderstaande van Joost Wensveen van deze Leidse club.

Foto: Joost Wensveen

Alle uitslagen zijn te downloaden in PDF van de site van de Fotobond. Hier kun je ook het verslag van de juryleden vinden.
In de middag was de bespreking van de individuele inzendingen. Het verslag hiervan door Albertine vind je hier.

Het blijkt dat de best gewaardeerde foto’s nooit alleen een fraai plaatje zijn. Er moet “diepere laag” in zitten, een idee, een gevoel, een verhaal. Verder wordt wel degelijk ook gelet op de uitwerking en presentatie. Verschillende malen maakte een jurylid melding van het feit dat de projectie geen recht deed aan de prachtige afdruk.
Conclusie: we doen het best leuk als club, maar er is ruimte voor groei!