04 jul

Fotouitstap naar Bentwoud op 21 juni 2022

Joke Zweers organiseerde een tripje naar het Bentwoud. Het Bentwoud is een nieuw natuur- en recreatiegebied in de Randstad, tussen Zoetermeer en Boskoop. Het mag dan een jong bos zijn, het is al een flink bos: het Bentwoud is met ruim 800 hectare het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad. Vrienden van het Bentwoud hadden een fotowedstrijd uitgeschreven, en onze leden wilden wel een kansje wagen.

Joke: “Het fototripje naar Bentwoud was succesvol en het weer werkte mee. Met twee auto’s reden we van Woerden naar de parkeerplaats Bentwoud Noord.

Wij waren met zijn vijven Hielke, Marrie, Stefan, Floris en Joke. Nadat we waren gearriveerd  zijn we gaan lopen, en ja, waar ga je heen.
Eerst maar is even kijken wat er zoal is: het is ook zo groot daar. Je kunt er wel een route volgen, maar dat deden we niet, Marrie en Floris waren een ander pad ingeslagen.

Er waren veel vlinders en prachtige bloemen, dus eerst wat macro gemaakt. Maar het landschap was ook mooi, dus ja lenzen wisselen.
De schapen en koeien hebben wij niet gezien, maar wel veel mooie natuur.


Klik hier om een paar van de geschoten foto’s te bekijken

Na een lange wandeling kregen we dorst, gelukkig hadden we een broodje bij ons, dus een bankje gezocht en wat gedronken en gegeten. Toen we weer verder loepen zagen we nog een mooie grote waterpartij. Daar maakten we nog wat foto’s, toen terug naar de auto en ja hoor daar waren ook Floris en Marrie terug!

Het was een geslaagde dag en nu maar kijken wie er een prijs gaat winnen met zijn of haar foto?”