Andere wedstrijden

Maandthema’s

Vanaf september 2022 maakt de Activiteitencommissie (AC) een maandthema bekend. De hiervoor ingezonden foto’s zijn via de link hierboven te benaderen.
Uit de ingezonden foto’s wordt de foto van (meestal) de volgende maand gekozen.

(Half)jaarthema’s

Tot september 2022 kozen de leden een halfjaarthemathema voor een clubwedstrijd, eerder was dat een jaarthema. Tijdens de eindpresentatie tijdens een clubavond kozen de aanwezige leden een winnaar uit de ingezonden beelden. De winnende foto’s vanaf 2012 t/m 2022 zijn onder de link te vinden.

Afdelings- en bondswedstrijden

De afdeling Utrecht ’t Gooi organiseert ieder jaar een wedstrijd “Vijf met samenhang”, waarbij  leden een serie van vijf foto’s inleveren die thematisch en visueel een samenhang vertonen. De beste series mogen deelnemen aan de landelijke wedstrijd Foto Nationaal.

De landelijke fotobond organiseert de wedstrijd Foto Nationaal. De beste series van de wedstrijd Vijf met samenhang van alle afdelingen kunnen hiervoor hun series inzenden.

De landelijke fotobond organiseert ook de wedstrijd voor clubs Bondsfotowedstrijd waarvoor per club 10 foto’s mogen worden ingezonden, niet meer dan twee foto’s per individueel lid.

Als voorbereiding aan de Bondsfotowedstrijd neemt Fotoclub Iris ook deel aan de afdelingswedstrijd De Beste Club, waarbij ook 10 foto’s worden ingezonden. In 2016 scoorde onze club een prachtige tweede plaats (met één punt verschil!) in de afdeling Utrecht  ’t Gooi. Klik hier om te zien welke foto’s meededen.