Andere wedstrijden

(Half)jaarthema’s

Ieder halfjaar (voorheen ieder jaar) kiezen de leden een thema voor een clubwedstrijd. Tijdens de eindpresentatie tijdens een clubavond kiezen de aanwezige leden een winnaar uit de ingezonden beelden.

Afdelings- en bondswedstrijden

De afdeling Utrecht ’t Gooi organiseert ieder jaar een wedstrijd “Vijf met samenhang”, waarbij  leden een serie van vijf foto’s inleveren die thematisch en visueel een samenhang vertonen. De beste series mogen deelnemen aan de landelijke wedstrijd Foto Nationaal.

De landelijke fotobond organiseert de wedstrijd Foto Nationaal. De beste series van de wedstrijd Vijf met samenhang van alle afdelingen kunnen hiervoor hun series inzenden.

De landelijke fotobond organiseert ook de wedstrijd voor clubs Bondsfotowedstrijd waarvoor per club 10 foto’s mogen worden ingezonden, niet meer dan twee foto’s per individueel lid.

Als voorbereiding aan de Bondsfotowedstrijd neemt Fotoclub Iris ook deel aan de afdelingswedstrijd De Beste Club, waarbij ook 10 foto’s worden ingezonden. In 2016 scoorde onze club een prachtige tweede plaats (met één punt verschil!) in de afdeling Utrecht  ’t Gooi. Klik hier om te zien welke foto’s meededen.