09 jun

Hanneke scoort bij In The Picture

Wekelijks krijgt ieder lid van Fotoclub Iris de mail In The Picture van de Fotobond. Ieder wordt uitgenodigd één foto in te sturen van een wekelijks wisselend thema. De beste foto’s worden speciaal genoemd.

Bij “In the Picture” nr. 104 – Planten in strakke vorm – stond een foto van Hanneke Stoof in de top vijf van de ingezonden foto’s. Een mooie prestatie en erg leuk voor de trotse maker

Hanneke: “Ja ik ben trots. De 3e van de 104. En dan zitten er een hoop juweeltjes tussen. Ik stuur niet altijd in maar soms, als het onderwerp mij ligt, dan waag ik een poging. De foto is gemaakt op de tafelstudio op een saaie zondagmiddag. Spiegeltje eronder en  lampjes erbij. Het is een serie van Amaryllissen geworden met mijn 105 mm. Sigma met diafragma  F11.

Had ik een plan van te voren? Nou nee. Ik begon met tulpen en eindigde met de amaryllis. Als je in je studio aan het knoeien bent, resulteert dat al snel in alles wat er voorhanden is voor de lens te leggen op gekleurd papier of met gekleurd papier erachter. Niet mijn eigen vinding maar dat heb ik van de Macro groep”.

De kruisbestuiving van de macrogroep heeft ook hier z’n werk gedaan. Lekker bezig zijn, uitproberen en soms….., dan heb je een heel geslaagde foto die bij anderen ook opvalt. Zoals deze foto van Hanneke.