25 nov

Weerfoto’s gevraagd

Mees Weststrate uit Zegveld is weerman, dagelijks beschrijft hij het weer, onder andere op zijn website. Daarbij plaatst hij uiteraard weerfoto’s. Hij zocht contact met onze club omdat hij graag foto’s van allerlei weerfenomenen hier in het Groene Hart wil plaatsen.
Hieronder de tekst van zijn e-mail.

“Ik heb aan u de volgende vraag.
Vooraf: mijn naam is Mees Weststrate en ik woon in Zegveld.

Naast het gegeven dat ik in vele besturen en commissies actief ben in Woerden en daarbuiten heb ik een uit de hand gelopen hobby, namelijk het weer en klimaat. Als weerman van het Groene Hart presenteer ik het weer op de TV en daarnaast ook ieder dag voor de website, kabelkrant en radio. Naast RPL Woerden maken ook de lokale zenders van De Ronde Venen, Oudewater en omgeving, Bodegraven, Reeuwijk en Gouda daar gebruik van.

Bij het plaatsen van het weerbericht op website en kabelkrant plaats ik iedere dag een andere foto die een relatie heeft met het weer van dat moment of het jaargetijde. Vaak foto’s van mijzelf maar ook van anderen. Ik heb natuurlijk toestemming om deze te plaatsen en geef dan ook aan wie de foto gemaakt heeft.
Nu de vraag, de leden van de fotoclub “Iris” maken ook natuurfoto’s en foto’s van het weer in de natuur. (wolkenluchten, de zon in vele facetten, buien, onweer, mist en halo’s.

Ondanks dat ik duizenden foto’s in de map heb, wil ik graag foto’s plaatsen van mensen die in Woerden of het Groene Hart wonen en daar actief in zijn. Met andere woorden het zou leuk zijn op af en toe bij het weergegeven een foto te plaatsen van leden van uw vereniging.
De vraag is dan vindt men dit een leuk idee en is men er toe bereid.”