24 jan

Laat je inspireren

Foto: Karl BlossfeldtTijdens de clubavond van 22 januari heeft een aantal clubleden laten zien door welke fotografen of kunstenaars zij worden geïnspireerd.

Voor iedereen die er niet bij kon zijn, en ook voor iedereen die thuis nog wel eens rustig wil kijken welke fotografen er getoond werden  hieronder de namen van deze inspiratiebronnen.

Deze foto met varens dateert uit de jaren 20 van de vorige eeuw. De fotograaf was Karl Blossfeldt, overleden in 1932. Hij maakte duizenden gestileerde en gedetailleerde foto’s van planten die hij gebruikte als voorbeeld voor versieringen voor beeldhouw- kunstgietwerk.

Meer moderne inspiratiebronnen waren natuur- en landschapsfotografen Jan Smit, Wilco Dragt, Martin Kers, Theo Bosboom, Jan Vermeer, Loulou Bevers, Misja Smits,  en verder Hans Heus, L.J.A.D.  Creyghton, Jimmy Nelson – met name zijn project “Before they pass away”, de kinderportretten van Lisa Visser en Elena Shumilova, de indringende portretten van Amerikanen aan de zelfkant  van Robin de Puy, inspirerende architectuurfotografie van Cees Beumer, en ten slotte de in 1975 overleden Nederlandse straatfotograaf Cas Oorthuys. De dromerige landschappen van schilder Jan Mankes kunnen ook zeer inspireren.

Foto: Cas Oorthuys – Stedelijk Museum Amsterdam

 

 

error: Content is protected !!