21 dec

Inzending voor DBC 2021

Onze club doet mee aan de clubwedstrijd voor De Beste Club 2021. Hiervoor heeft onze wedstrijdcommissie (dank Hielke, Albertine en Peter) tien foto’s uitgekozen. Per fotograaf mogen maximaal twee foto’s worden ingezonden. Over de beoordeling van deze inzending liet de secretaris van de Afdeling Utrecht – ’t Gooi ons het onderstaande weten. En dat is helemaal geen slechte oplossing onder de omstandigheden!

Alle ingezonden foto’s vind je onder de link inzending Iris voor DBC 2021.

Aan de clubs van de Afdeling Utrecht,  

De bespreking/uitslag van de DBC 2021 zou plaatsvinden op dinsdag 14 december 2021, live of digitaal. Zo hadden wij dat eerder aangekondigd Maar gezien de ontwikkelingen met Covid-19 willen we zeker niet live bij elkaar komen. 
We zien het echter ook niet zitten om zo’n hele bespreking digitaal te doen, dat is niet te doen om die te volgen. Dus dan zouden we net als vorig jaar kiezen voor alleen de drie winnende clubs en de vijf hoogst scorende foto’s. Dat zou een heleboel rompslomp zijn voor een half uurtje. Let wel: in het begin van het jaar was de DBC 2020 -bespreking gekoppeld aan de Algemene Afdelingsvergadering!  

We hebben nu een andere variant uitgewerkt: de jury maakt een juryrapport met een algemeen stuk (hun algemene indruk) plus een stuk waarin ze de winnaars bespreken op zowel club- als individueel niveau, waarbij de foto’s opgenomen worden in de tekst. Daarnaast schrijven de juryleden bij élke club-inzending hun commentaar bij de foto’s. Zowel het juryrapport als het bestand met alle foto’s en het commentaar worden op vrijdag 15 januari 2022 op de website van de Afdeling geplaatst waardoor iedereen van alle inzendingen de foto’s kan zien en het commentaar kan lezen.       
Covid-19 vraagt helaas nog steeds om ongebruikelijke oplossingen. Dit is er zo één en we zijn er niet blij mee, maar we moeten toch iets en gaan zien wat het wordt.  

Met vriendelijke groet,
Namens het Afdelingsbestuur
Rien van Dam-Baggen