19 apr

Wedstrijdnieuws: 5 met Samenhang

Na de AAV (Algemene AfdelingsVergadering) van vorige week woensdag werd de uitslag van de afdelingswedstrijd Vijf met Samenhang bekendgemaakt. Alle inzendingen waarvan de makers aanwezig waren werden ook besproken. Hielke Postma had als enige van onze club meegedaan, zijn serie – zie hieronder – bleek een goede middenmoter.
De jury vond dat de laatste foto teveel afweek, en eigenlijk minder interessant was dan de andere vier. Zij waren wel gecharmeerd van de abstractie. Hij scoorde 15 punten, de 6 “eervolle vermeldingen” kregen 17 punten, de winnende serie (in de kop) scoorde twee tienen(!).

Wat opviel was het grote aantal monochrome series. Ook waren er veel series van vierkante foto’s. Gelukkig was de jury niet vooringenomen over kleur of formaat. Alle series, met commentaar van de jury, zijn te zien op de site van de Fotobond.
Het is de moeite waard daar even te kijken; de series zijn heel verschillend en de uitdaging om zowel genoeg samenhang als genoeg verschil te maken is soms beter en soms minder goed gelukt.
Hopelijk gaan meer van onze leden volgend jaar de uitdaging aan!

De AAV
De afdeling Utrecht ’t Gooi is met ruim 600 leden de grootste afdeling van de Fotobond. Het bestuur was al een poosje op zoek naar versterking, en is nu weer vijf man/vrouw sterk. Secretaris wordt Bea van den Bosch, Rob Renshoff is als algemeen bestuurslid gekozen, en zal zich bezighouden met regionale en lokale samenwerking. Als het goed is zullen we als club dus meer van hem horen. De overige bestuurleden blijven, Rien van Dam-Baggen als voorzitter.