22 mei

En de winnaar is…Gerda Postma!

winterstallingDe winnaar van de Iristrofee is bekend. Eerste in de categorie Vrij Werk en over-all winnaar is Gerda Postma. Haar foto “Winterstalling” kreeg 17,5 punten. Eerste in de categorie Landschap en Natuur werd Ed van der Weijden met een foto van de brug Pont-ile-de-Ré; deze foto kreeg 16 punten. Eerste in de categorie Mensen werd Paul Kastelein met “Zelfreflectie”, die 15 punten scoorde.

Voor de complete uitslaglijst klik hier. De drie foto’s die eerste werden in hun categorie staan in de Fotogalerij onder Iris-trofee.

11 mei

Pieter Boere winnaar van het halfjaarthema ‘Zwart-wit fotografie’

Op de clubavond van 1 mei j.l.Pieter Boere foto van de maand sept 2017 werd de winnaar van het halfjaarthema bekendgemaakt. Met grote overmacht werd de foto van voorzitter Pieter Boere gekozen. De opname werd gemaakt met een lange sluitertijd, bij een beekje in Schotland. Dat leverde behalve koude voeten deze schitterende opname op.

Het eerstvolgende halfjaarthema is ‘reflectie’ of ‘spiegeling’, het thema voor 2018 is ‘techniek’.

11 mei

Uitslag van de wedstrijd ‘5 met samenhang’ 2017

De afdelingswedstrijd ‘5 met samenhang’ is een wedstrijd – de naam zegt het al – voor series van vijf foto’s. Zes leden van onze club hebben aan de wedstrijd meegedaan, met meer en minder succes. Dinsdagavond 9 mei werd de uitslag bekend gemaakt in Zeist. Els Wieringa scoorde het beste met een 13e plaats. Zij zal door het afdelingsbestuur worden voorgedragen voor de wedstrijd Foto Nationaal.

Winnaar was Jan Vernooij met een prachtige, bijna abstracte, serie vliegende meeuwen. Bekijk de serie op de pagina van de fotobond! De complete uitslagenlijst vind je hier.

04 apr

Iris is de 56ste club van Nederland geworden

Fotos bondsfotowedstrijd 2017Bekijk alle foto’s hier.

Zondag 3 april zijn de foto’s besproken die zijn ingestuurd voor de Bondsfotowedstrijd 2017. Dit is een wedstrijd waarbij een fotoclub tien foto’s van leden mag insturen. De jury bestond dit jaar uit de BMK-ers Ineke Vijn, Herman Schartman en Peter van Tuijl. Aan deze landelijke wedstrijd van de Fotobond hebben 174 clubs meegedaan. Wat betekent dat de jury uit 1740 foto’s haar keuzes heeft moeten maken. FC Iris heeft prima gescoord door als 56e van de 174 clubs te eindigen. Lees verder

31 mrt

Toon je foto’s op onze site!

Een portfolio van elk lid op de nieuwe website
We willen net als op de oude website een portfolio aanmaken van ieder lid dat daarvoor voelt. Wil jij hieraan meedoen? Stuur dan maximaal negen van jouw foto’s in web-kwaliteit, dat is 800 px langste zijde, naar het email adres portfolio@fotoclub-iris.nl .

10 mrt

Inleveren Iristrofee 2017 (tot uiterlijk 3 april)

Tot uiterlijk 3 april 2017 kunnen jullie maximaal 4 foto’s inleveren voor de Iristrofee 2017. Inleveren bij Pieter Boere of Cees van Vliet. Denk om het invullen van de stickers bij de in te sturen foto’s.

Let op: op de dag van inleveren of de daaropvolgende dag dienen de ingeleverde foto’s ook als digitaal bestand opgestuurd te worden aan voorzitter.iris@outlook.com
Eisen aan het digitaal bestand: langste zijde 1920 pixels, maximale grootte 2MB.
Bestandsnaam: bondsnummer, categorie en volgnummer.

Iedereen heeft via de mail rechtstreeks een uitnodiging van de secretaris ontvangen inclusief wedstrijdvoorwaarden en stickers.

 

23 feb

Fotokarton bestellen!

Tot medio maart kan er fotokarton besteld worden, Jullie hebben hiervoor allemaal een uitnodiging gekregen van Dick van Doorn.

Inzendingen voor de Iristrofee en de afdelingswedstrijd Vijf met samenhang moeten in passe-partout worden gedaan. Ook als je wilt exposeren heb je karton nodig!

23 feb

Wil je exposeren?

Er is momenteel gelegenheid om in de bibliotheek van Zegveld met eigen fotowerk te exposeren. Deze bibliotheek heeft plaats voor ongeveer 8 tot 10 foto’s. Onze club kan lijsten ter beschikking stellen( 50 bij 40 cm). Mocht je er belangstelling voor hebben, laat het Hielke of Gerda weten. Wie het eerst komt…..

16 feb

Bestuurslid gezocht

Door het bedanken als bestuurslid van Iris van Annemarie van Toorn is er een vacature in het bestuur.  Als je belangstelling hebt, schroom dan niet om je belangstelling kenbaar te maken. Denk niet “ik kan dit niet” want met ons allen komen we er wel uit!

 

error: Content is protected !!